"Knowledge without a teacher will not be beneficial has no goal, purpose or reality"

مکتب طریقت اویسی شاه مقصودی®، مکتب عرفان اسلامی®

مکتب طریقت اویسی شاه مقصودی® روش شناخت اصل درونی‌ و هویت واقعی‌ انسان، که نهایتاً منجر به کشف واقعیت خداوند می گردد را به دانشجویان تعلیم می‌‌دهد. قدمت مکتب طریقت اویسی شاه مقصودی® ، مکتب عرفان اسلامی® ، به هزار و چهار صد سال قبل به زمان نبی اکرم حضرت محمّد (ص) می رسد.

وجه تسمية مكتب طريقت اويسي®، نام حضرت اويس قرنی مي باشد. حضرت اویس قرنی مؤسّس و بنیانگذار مکتب طریقت اویسی®, در زمان نبی اکرم حضرت محمد (ص) می زیست. حضرت اویس هرگز پیامبر (ص) را ظاهراً ملاقات نکرد، بلکه وی از طریق ارتباط قلبی، معلم خویش حضرت محمد (ص) را شناخت و تعالیم حضرتشان را دریافت نمود. حضرت نبی اکرم (ص) خرقه مبارک خویش را برای حضرت اویس فرستاده و بدین ترتیب، طریق معرفت وی را تایید فرمودند. علم الهی و ماهیت حقیقت اسلام از طریق سلسله بلاانقطاع پیران عظام مکتب طریقت اویسی® سینه به سینه منتقل گردیده است.
مولانا المعظم حضرت شاه مقصود صادق عنقا ،چهل و یکمین قطب اویسی با گشودن درهای مکتب عرفان به عموم و اشاعه ٔعلم عرفان به زبان علمی در سطح جهان، تحولی عظیم درتوسعه عرفان اسلامی به وجود آورده اند و به همین جهت این مکتب، مکتب طریقت اویسی شاه مقصودی® نامیده می شود. ایشان مأموریت گسترش تعالیم عرفان در عالم را به فرزند جسمانی و روحانی خویش، حضرت صلاح الدّین علی‌ نادر عنقا، پیر مکتب طریقت اویسی شاه مقصودی® واگذار نمودند.
"ما در آنیــم که بر روی بشــــر
بگشــائیــم بــــدانائـــی در
علم ســازیم چراغ ره خـــــلق معرفت نور دل آگه خلق"

- حضرت شاه مقصود صادق عنقا

اقطاب اویسی

حضرت اویس قرنی : حضرت محمّد (ص) فرمود: در امّت من مردی است که در قیامت شفاعت کننده مومنین است، صحابه گفتند که: "این که باشد؟" فرمود که: "بنده ای از بندگان خدا." پرسیدند که "نامش چیست؟" فرمود که: "اویس."
بیشتر بخوانید


حضرت سلمان فارسی : حضرت سلمان برای یافتن پیامبر (ص) مسافتهای بسیار زیادی را پیمود. در این سفرها به بردگی فروخته شد و بعداً توسط یک یهودی خریداری شد. در دوران بردگی بود که حضرت سلمان راجع به اسلام شنید و حقیقت را آشنا شد. گروهی به او کمک کردند و آزادی او را خریدند و بعد از مدت کوتاهی او مسلمان شد. بعد از جستجوی فراوان و برخورد با بسیاری ازدیگر اعتقادات در شهر مدینه به حضور حضرت رسول اکرم (ص) رسید و مسلمان شد. از آن زمان به بعد به سلمان فارسی مشهور گردید. در طی دوران زندگی به چنان درجه والایی رسید که حضرت پیغمبر اکرم (ص) فرمودند: "سلمان از خاندان من است."
بیشتر بخوانید


حضرت حبیب ابن سلیم رأعی : پس از شهادت حضرت اویس قرنی ، ابو موسی زید حبیب بن سلیم راعی در قرن اول و دوم هجری قمری پرچم فقر در ملک دلها افراشت و به امر حق بر مسند اویسی تکیه زده و جانهای مستعد را دلیل و هادی گشت.
بیشتر بخوانید


حضرت ابراهیم ادهم : ایشان استاد مکتب طریقت اویسی می باشند. یگانه زمان خود بود و شاه مردان. ورود ایشان به عالم عرفان شنیدنی است. در اوایل پادشاه بلخ بود ، که شبی در تخت خود خوابیده بود ، صدایی از بالای سر خود شنید ، پرسید: کیست؟ یکی جواب داد " منم به دنبال شترم می گردم." گفت: " ای نادان، بر روی بام، شتر چکار می کند؟" جواب شنید: " این از آن سختتر نیست که بر روی تخت پادشاهی بدنبال خدا می گردی"
بیشتر بخوانید


حضرت شقیق بلخی : حضرت شقیق تحت تاثیر سخنان حضرت ابراهیم ادهم شیفته مکتب علم و عرفان گردیدند. وی بردست استاد خویش بوسه‌ زد و فرمود: "تو استاد حقیقی‌ ما هستی‌"...
بیشتر بخوانید